De oud-PvdA-kamerleden Kuzu en Öztürk presenteerden vandaag hun nieuwe partij Denk. Ze pleiten onder meer voor het afschaffen van de termen 'integratie' en 'allochtoon'.

In Radio EenVandaag reageerde  minister Asscher van Sociale Zaken hierop: 'We proberen problemen op te lossen en die problemen verdwijnen niet als je een woord zou afschaffen.'

Asscher pleit er vooral voor om mensen mee te laten doen aan de samenleving: 'Dan wordt er niet meer zoveel over integratie gezeurd. Ik besteed mijn energie liever aan het oplossen van problemen en te zorgen dat mensen er echt bij horen, dan me te richten op woorden die me niet bevallen.' (Luister het gespek hierboven terug)

Opstappen

Minister Asscher pleitte er drie maanden geleden voor om Turks religieuze organisaties beter in de gaten te houden. Reden hiervoor was volgens de minister om te kijken of de integratie niet werd gehinderd. Dit was de aanleiding voor Kamerleden Kuzu en Öztürk om uit de Tweede Kamerfractie van de Partij van de Arbeid te stappen en nu met hun eigen partij te komen.