Hij is al jaren bezig met de onderhandelingen voor de nucleaire top. Piet de Klerk is de hoofdonderhandelaar die namens Nederland de Nuclear Security Summit (NSS) in goede banen moet leiden. 

De Amerikaanse president Obama, bondskanselier Merkel, de Chinese leider Xi Jinping en nog 50 wereldleiders zullen de top in Den Haag bijwonen. De regeringsleiders proberen een internationaal akkoord te bereiken over de bestrijding en het voorkomen van nucleair terrorisme. Het is het vervolg van eerdere toppen in Washington en Seoel en moet bindende afspraken opleveren tussen de 58 deelnemende landen over hoe ze omgaan met de beveiliging van nucleair materiaal.

Piet de Klerk is als hoofdonderhandelaar de inhoudelijk organisator van de top. EenVandaag volgde hem de afgelopen maanden in zijn werk: een uniek kijkje achter de schermen bij de NSS. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.