Met nog vijf dagen te gaan voor de verkiezingen schuift PvdA minister van Financien Jeroen Dijsselbloem aan in het politiek café van EenVandaag Radio. Vanuit café Schlemmer in Den Haag praten presentator Suzanne Bosman en politiek commentator Kees Boonman met hem over de kansen voor de Partij voor de Arbeid in deze laatste campagneweek.

Daarnaast ontvangen ze ook oud-fractievoorzitter van GroenLinks en mentor van Jesse Klaver, Bram van Ojik. Hij leek klaar met politiek Den Haag, maar is momenteel de nummer 10 van GroenLinks. Wil hij dan toch de Tweede Kamer weer in? En hoe belangrijk is hij voor de oudere meer traditionele GroenLinks stemmers?

?

Aanstormend Kamerlid Rob Jetten van D66 schuift aan, de nummer 12 op de kandidatenlijst van deze partij. Wie is hij eigenlijk? En ziet hij zich al zitten op het pluche in Den Haag? En journalist Annette Birschel neemt ons mee naar de opmerkelijke hoeveelheid aandacht die buitenlandse media hebben voor ‘onze’ verkiezingen. Hoe wordt er over Nederland belicht en waarom is Nederland zo belangrijk?

Vaste gast en cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers plaatst de politieke actualiteit in historisch perspectief. Daarnaast is er live muziek van Simon Keats.

Het politiek café van EenVandaag Radio van 14.00 uur tot 16.00 uur. U bent meer dan welkom om de uitzending mee te beleven in Café Schlemmer in Den Haag.