De petitie om een onderzoek af te dwingen naar wat er gebeurde rond de moord op Anne Faber is al meer dan 400.000 keer getekend. De initiatiefnemers eisen een onderzoek naar het ‘falende rechtssysteem.’

Ondertekenaars van de petitie nemen het justitie vooral kwalijk dat de verdachte vrij kon bewegen in Den Dolder. De verdachte, Michael P., is veroordeeld voor een dubbele verkrachting. Omdat hij onderzoek weigerde kon hij niet behandeld worden in een TBS-kliniek.

De petitie maakt ook een tegenreactie los. Een ingezonden brief van Peter van ’t Klooster in Trouw wordt vandaag veel gedeeld. Hij schrijft:

“Ik teken die petitie niet. [...] Velen kunnen het noodlot niet meer accepteren in een wereld waarin alles maakbaar lijkt. Ze eisen stampvoetend het recht op absolute veiligheid. Dat lijkt me onmogelijk.”

Strafrechtadvocaat Jan Vlug reageert vandaag in de #Nieuwstrend. Hij is het eens met de briefschrijver. “Ik begrijp de machteloosheid. Maar het kan best zijn dat er niets mis is gegaan." Ook stelt hij: "Absolute veiligheid zit er gewoon niet in. Dit soort dingen kunnen gewoon gebeuren".

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.