Ze hoorden op Oudejaarsdag dat hun bedrijf failliet is maar moeten gewoon door werken. Het zijn zware tijden voor het personeel van V&D.  Meer dan tienduizend mensen zijn hun baan kwijt. Maar om een doorstart mogelijk te maken zijn alle winkels nog open.

“Ik had nooit verwacht dat het zo ver zou komen”, zegt de 29-jarige Ivo den Besten. Hij begon op zijn vijftiende bij het bedrijf als vakkenvuller en is opgeklommen tot bedrijfsleider.

Ook hij is zijn baan kwijt maar hij hoopt net zoals al het andere personeel op een doorstart.  “Ik denk dat V&D nog wel in de winkelstraat blijft. In welke vorm en met hoeveel filialen dat zal zijn dat is voor mij nog een groot raadsel maar ik hoop dat er snel duidelijkheid over komt.”

Vanavond een uniek kijkje op de winkelvloer van V&D. Na het faillissement hebben we een dag lang gefilmd in de winkel in Hilversum. Het is opvallend hoeveel hoop het personeel nog heeft. De directie van V&D heeft eerder al aangegeven een doorstart te willen maken met de helft van alle vestigingen. Of het filiaal in Hilversum daar ook onder valt is maar de vraag.

Vanavond in EenVandaag een portret van bedrijfsleider Ivo den Besten en natuurlijk het laatste nieuws over de ontwikkelingen bij V&D.