De pedofiel die Eindhoven niet in mag van burgemeester Van Gijzel moet ook weg uit de gemeente waar hij nu verblijft. Dat blijkt uit een gesprek van EénVandaag met de burgemeester van die gemeente, die anoniem wil blijven. De 61-jarige pedoseksueel Sytze van der V. voelt zich ‘uitgekotst’. “Ik ben uitgekotst, ik kan me nergens laten zien. Overal waar ik aanklop om hulp word ik gewoon doorgestuurd want niemand wil zich met mij bemoeien”.

Vorige week beëindigde Reclassering het vrijwillig toezicht op Sytze van der V. Volgens hen wil Sytze niet meewerken aan de gesprekken zolang hij geen woonruimte heeft. Maar “de Reclassering is geen gezelligheidsclubje die alleen maar gaat praten over woningen”, aldus Sjef van Gennip, directeur van Reclassering Nederland.

Persona non grata

Sinds zijn vrijlating in september heeft Van der V. geen vaste woon of verblijfplaats. “Nu zwerf ik rond en niemand ziet mij maar ook niemand bemoeit zich met mij.” aldus Sytze van der V. "Ik heb in wel 30, 40 verschillende gemeenten de nachtopvang benaderd, het maakt niets uit. Mijn verhaal is te bekend. Ik bel op en dan is het van helaas, wij zien het hier niet zitten". Reclassering onderkent het belang van een woning voor de pedofiel. “Het hebben van huisvesting is een belangrijke voorwaarde dat mensen niet meer in de fout gaan. Dat geldt ook voor deze meneer”, aldus Van Gennip.

Pubers

Saillant detail is dat Van der V. 12 jaar lang voor de gemeente Eindhoven heeft gewerkt met kinderen. Dit terwijl het bij de gemeente bekend was dat hij op dat moment al tweemaal was veroordeeld voor seksueel misbruik van kinderen. “Meteen nadat ik vrijkwam werd ik doorgestuurd naar de gemeentelijke banenpool. Daar heb ik 12 jaar lang in opdracht van de gemeente met pubers moeten werken”, aldus Sytze van der V.

Pedo Sytze van der V. spreekt