Het is erg moeilijk om de gegevens te achterhalen van vliegtuigpassagiers die aan boord hebben gezeten bij een persoon met Mexicaanse Griep.

Telefoongids

Vooral door de strenge privacy wetgeving in onder meer de Verenigde Staten en Mexico is het lastig om de passagierslijsten in handen te krijgen. De GGD in Kennemerland moet deze lijsten opvragen zodra er via Schiphol een met Mexicaanse Griep besmette persoon ons land binnenkomt. Ondanks dat de GGD de passagierslijsten in handen kan krijgen, is het moeilijk de reizigers meteen te benaderen. Op de passagierslijsten staan namelijk niet de NAW-gegevens (Naam, Adres, Woonplaats) van de reizigers. Dit betekent dat medewerkers van de GGD nog dagenlang bezig zijn om via internet en de telefoongids de passagiers te achterhalen.

Dit zegt GGD Kennemerland dinsdagavond in het televisieprogramma EénVandaag. Door afwijkende privacy wetgeving in andere landen duurt het soms dagen om de passagiers op te sporen. “Het is een lastige klus om de passagierslijsten te achterhalen”, zegt GGD directeur Ineke van der Zande. "Normaal zitten de lijsten achter slot en grendel. Dat is niet handig, want ik moet die lijst hebben voor namen en adressen”.

Location Cards

De GGD probeert het probleem te omzeilen met zogenaamde Location Cards. Dit zijn invullijsten die de bemanning aan de reizigers in het toestel uitdeelt. “Passagiers vullen dan een lijst in met hun gegevens en nummer. Als er dan een passagier is besmet kan ik de enveloppes openen en hun naam en adres direct achterhalen.”, aldus directeur Van der Zande.

Om tafel

Vorige week heeft de GGD in Kennemerland met Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen om tafel gezeten om over het probleem te praten. Volgens de GGD willen de luchtvaartmaatschappijen absoluut meewerken, maar zijn zij gebonden aan regelgeving van de overheid. Het aantal besmettingsgevallen van de Mexicaanse Griep is dinsdag opgelopen naar 22, twee meer sinds het RIVM maandag een verdubbeling van de griep in Nederland meedeelde.