Er is ophef over een uitgenodigde gast bij een alternatieve Kristallnachtherdenking. Het Openbaar Ministerie en de politie zullen aanwezig zijn bij de herdenking in Amsterdam om de omstreden Palestijnse spreker Haneen Zoabi te controleren. Dat schrijft de Telegraaf. 

Ieder jaar is er naast de officiële Kristallnachtherdenking ook een alternatieve Kristallnachtherdenking, waar niet het geweld tegen Joden wordt herdacht, maar het geweld van Israël jegens de Palestijnen. Los van de discussie hoe smaakvol het is om een protestactie tegen Israëlische politiek te koppelen aan de Kristallnacht, is er nu dus ophef over een uitgenodigde gast.

Haneen Zoabi is een omstreden lid van de Knesset, het Israëlische parlement, en een fervent pleitbezorger van de Palestijnse zaak. Onlangs riep zij nog op de recente gewelddadigheden in Israël te laten escaleren tot een ‘echte intifada’. Daarop startte de Israëlische premier Netanyahu een strafrechtelijk onderzoek naar de politica.

In Nederland zal ze dezelfde behandeling krijgen als haatimams en andere controversiële sprekers die mogelijk strafbare dingen zeggen. Er zal direct worden opgetreden als er dingen worden gezegd die niet door de beugel kunnen.

Man ontslagen na 1 like op facebook

Een boekhandelmedewerker uit het Britse Norwich is ontslagen omdat hij een foto op Facebook had geliked. Hij drukte op het duimpje bij een foto van een collega waarop een fleecetrui van iemand te zien was (hangend over een stoel) met daarop vijf wolven op de achterkant afgebeeld. De collega had erbij gezet:

"OMG ik ben aan het huilen ... ik ben er zeker van dat er een fanpagina moet bestaan die een fleecetrui met wolven apprecieert hahaha."

De foto was gemaakt in het magazijn van de boekhandel. De 27-jarige medewerker was de allang weer vergeten dat hij op het blauwe duimpje had gedrukt toen hij een SMS van zijn baas kreeg. Daarin stond dat hij ontslagen werd vanwege het pesten van een collega op de werkvloer.

De man wil na zijn negatieve ervaring anderen waarschuwen. "Wees terughoudend bij het bevrienden van collega's", aldus Garrod. "Hou werk en privé strikt gescheiden op sociaalnetwerksites."

Kippige Alanis Morissette kakelt Ironic

Maakt het bij een goed liedje eigenlijk uit hoe je het zingt? En wat je zingt? Blijkbaar niet. Want een filmpje van Alanis Morisette die haar wereldhit Ironic vertolkt, wordt veel gedeeld.

In The Tonight Show van Jimmy Fellon trad ze op in een kippenpak en in plaats van de tekst te zingen, kakelde ze het als een kip. Bijgestaan door de talkshowhost zelf en singer-songwriter Meghan Trainor, eveneens in kippenkostuum.

Plassende vrouw in Almere verovert de wereld

Het zal je maar gebeuren... Je moet als vrouw nodig plassen en omdat je het niet langer op kunt houden, doe je het snel in een steegje achter een gebouw. En dan komt er ineens een Google streetview auto langs die je op de foto zet en die foto op het internet plaatst.

Het overkwam een vrouw die een plasje pleegde in Almere. Met een sigaret in de hand hurkte ze plassend tegen een muurtje op het Chirurgijnhof, vlak achter een drukke winkelpassage.

En waar Google normaal mensen onherkenbaar maakt, was haar gezicht helemaal herkenbaar op Google. Afgelopen zondag plaatste weblog Geenstijl de foto, waarna hij al snel internationaal werd opgepikt en ook door internationale media werd gepubliceerd. Gelukkig voor de vrouw toen wel onherkenbaar. Inmiddels heeft ook Google haar gezicht en bepaalde andere lichaamsdelen onherkenbaar gemaakt.