De ouders van de vermiste Britse kleuter Madeleine zijn met een Europese 'tour' bezig om de vermissing van hun dochtertje onder de aandacht te houden. Vandaag zijn de McCanns in Nederland. Ze hebben een gesprek met de Landelijke Coördinator Vermiste Personen van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en geven een persconferentie in het Hilton Hotel in Amsterdam. EénVandaag is ter plaatse. Ook spreken we met Seij Kingston, vriendin van de familie, en initiatiefneemster van een postercampagne.

Foto's

Van de kleuter is nog altijd geen spoor, ook een verdachte ontbreekt. Een paar weken terug werd een Britse man opgepakt, maar hij is na 2 dagen weer vrijgelaten. De Britse politie heeft de pijlen nu gericht op andere vakantiegangers. Bezoekers van Ocean Club Resort in Praia da Luz, Portugal, worden gevraagd zich te melden en foto's op te sturen die ze tijdens hun vakantie gemaakt hebben.

Postercampagne

De postercampagne van vriendin Seija gaat maandag (11 juni) van start. Grote Billboard bedrijven hebben al toegezegd mee te werken, onder hen GVB Amsterdam, Canal Boats en musea.

36 Dagen

Madeleine is vandaag 36 dagen vermist. Ze is te herkennen aan een druppelvormige pupil in haar rechteroog. De speciale website die opgericht is, is inmiddels 172 miljoen keer bezocht.