Deze editie van het Eurovisie Songfestival belooft er één te worden vol oude bekenden. Behalve onze eigen Waylon, die in 2014 tweede werd op het festival als helft van The Common Linnets, doen er meer 'Songfestivalvedettes' mee. Zo heeft Noorwegen dit weekend besloten om voormalig winnaar Alexander Rybak opnieuw af te vaardigen. In 2009 won hij met het nummer 'Fairytale' het liedjesfestival. Dit jaar zal hij meedoen met het nummer 'That's How You Write A Song'.

Rybak staat in de tweede halve finale van het Songfestival waar hij tegelijk met Waylon zal strijden om een finaleplaats op 12 mei.

Rusland en Australië

Ook Rusland stuurt een oude bekende. Niet een oud-winnares, maar wel de deelneemster die eigenlijk vorig jaar in Kiev acte de présence zou geven; Julia Samoylova. Gastland Oekraïne stak daar toen een stokje voor, omdat ze volgens de autoriteiten illegaal de Krim had bezocht (lees: via de Russische grens). Om het met haar goed te maken, mag Samoylova nu alsnog naar Portugal afreizen, met haar nummer 'I Won't Break'.

Als laatste stuurt ook Australië iemand die we al eerder zagen: zangeres Jessica Mauboy. In 2014 was zij de eerste die Australië mocht 'vertegenwoordigen' op het festival, met het nummer 'Sea Of Flags'. Toen was dit als 'interval act': het optreden in de pauze, wanneer kijkers thuis mogen stemmen. Een jaar later mocht het land wél voor het eerst officieel deelnemen aan het Songfestival. Na drie jaar de eer aan anderen gelaten te hebben, is Mauboy nu terug: zij vertegenwoordigt Australieë met 'We Got Love'.

Johnny Logan

Het is niet uniek dat een oud-winnaar, of oud-deelnemers, meerdere keren meedoen aan het Songfestival. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk Johnny Logan, die twee keer voor Ierland het festival won: in 1980 met 'What's Another Year' en zeven jaar later met 'Hold Me Now'. In 1992 schreef hij óók nog eens het nummer 'Why Me?' voor zangeres Linda Martin. Nu is het afwachten of Waylon, Alexander Rybak, of één van de andere bovenstaande deelnemers bij zijn records in de buurt kunnen komen.