Het feministische tijdschrift Opzij is boos over de manier waarop de Volkskrant een nieuw geïnstalleerd senaatslid uit Amerika omschrijft. De krant besteedt aandacht aan de Democratische Senator Kyrsten Sinema, die een senaatszetel in Arizona innam.

Op pagina 19 van de Volkskrant geeft Hans Aarsman, zoals gebruikelijk in zijn rubriek 'Aarsman Collectie', commentaar op een nieuwsfoto. Dit keer doet hij dat dus op een foto van senator Sinema, die op de foto staat met vice-president Mike Pence. Hij legt haar de eed af.

Bijzondere ontmoeting

Een bijzondere ontmoeting, omdat je niet elke dag een openlijk biseksuele vrouw oog in oog ziet staan met een man die zó streng christelijk is dat hij niet uit eten gaat met een vrouw anders dan zijn eigen, tenzij er anderen bij aanwezig zijn. Het is een prachtige foto, maar Opzij stoort zich dus aan de omschrijving van de senator.

"Het lijkt of we niet De Volkskrant lezen maar een aflevering uit de Bouquetreeks, Mijn Geheim en meer van dat prachtigs", schrijft de redactie van Opzij op hun website.

Omvang van boezem

Dan citeren ze Aarsman die in de Volkskrant de Senator omschrijft: "De omvang van haar boezem wordt onderstreept bij haar hals, waar de stof van haar bloes in zes plooien moet worden samengebonden, anders zou het boven gaan lubberen. Haar kokerrok accentueert de welvingen van haar heupen."

In een video van de Volkskrant draagt Aarsman zijn verhaal ook voor:

Opzij vind het ronduit seksistisch. "Wat denkt u?", zo sluit Opzij af, "zou de Volkskrant bij het afleggen van de eed door een man ook zo'n richting kiezen?"

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.