Treinreizigers moeten foto's gaan maken van overvolle treinen. Op die manier hoopt de stichting ConsumentenClaim bewijs te verzamelen voor een mogelijke rechtszaak tegen de NS.

De organisatie wil dat de NS reizigers een groot deel van de reiskosten terugbetaalt als ze last hebben gehad van overvolle treinen. Volgens ConsumentenClaim heeft de NS onvoldoende maatregelen genomen om een materieeltekort te voorkomen, waardoor de reizigers nu de dupe zijn. De NS heeft laten weten geen reiskosten terug te zullen betalen als je in een overvolle trein hebt gezeten. En daarom wil de organisatie nu naar de rechter. De foto’s van reizigers zullen als ondersteunend bewijsmateriaal gebruikt worden.

"Door middel van aanééngesloten reeksen foto's kan worden aangetoond dat het niet sporadisch druk is in de trein, maar dat het om een structureel probleem gaat'', aldus de organisatie. Reizigers geven massaal gehoor aan de oproep, sinds de oproep vanochtend kreeg de organisatie al honderden reacties binnen.