Opnieuw is een NS-conducteur mishandeld. Dat gebeurde vanochtend vroeg in de trein van Utrecht naar Amsterdam. Ter hoogte van Abcoude ontstond een worsteling tussen vier jongens en de conducteur. Toen de trein stilhield op het station, verplaatste de vechtpartij zich naar het perron.

De conducteur is door de vier jongens tegen de grond gewerkt en geslagen. Ook een passagier die de NS-medewerker te hulp schoot kreeg klappen.

De jongens zijn daarna via het spoor in de richting van Amsterdam weggerend. De politie heeft naar ze gezocht, onder meer met een helikopter en een politiehond, maar heeft ze niet gevonden.

Het is nog onbekend wat de aanleiding was voor de mishandeling. Ook hoe beide slachtoffers eraan toe zijn, kan de politie niet zeggen.

Geweld op het spoor

Ruim drie weken geleden spraken de overheid, de NS en de spoorvakbonden over extra maatregelen tegen agressie op het spoor en op stations. Het overleg was op poten gezet na de zware mishandeling van een conductrice in Hoofddorp, het zoveelste geval van agressie tegen NS-personeel. Een woordvoerder van vakbond FNV Spoor zegt naar aanleiding van het incident dat haast gemaakt moet worden met de invoer van de maatregelen.

Wat maakt een conducteur mee op een gemiddelde werkdag? En is er een oplossing voor dit probleem? EenVandaag maakte begin deze maand een reportage over geweld tegen NS-personeel. Kijk de video hieronder terug:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.