Actrice Emma Watson sprak twee jaar geleden de Verenigde Naties toe over vrouwenrechten. En dat werd heel veel gedeeld, vooral onder jonge vrouwen. De VN heeft de promotie van rechten voor vrouwen hoog in het vaandel staan. Morgen start in Nederland een afdeling van UN Women, de internationale VN-organisatie voor vrouwenrechten. 

Niet alleen Emma Watson heeft zich uitgesproken over het verbeteren van vrouwenrechten. Sommige wereldleiders maken zich hier ook hard voor. Zo heeft Barack Obama laatst nog aangegeven dat hij een feminist is. Ook de Canadese minister-president Justin Trudeau staat bekend als een fervent voorstander voor gendergelijkheid. 

UN Women zet zich wereldwijd in voor gendergelijkheid, het verhogen van standaarden in het werkdomein en het verbeteren van de samenleving zodat vrouwen zich zo goed mogelijk kunnen beroepen op de mensenrechten.

In Radio EenVandaag gaan we in gesprek met Anke Vervoord, voorzitter van de Nederlandse afdeling van UN Women, over de totstandkoming van deze afdeling en hoe het gesteld is met de vrouwenrechten in Nederland.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.