Terwijl ook vandaag weer een team van Nederlandse, Australische en Maleisische experts onderzoek doet bij de wrakstukken van de neergehaalde MH17 in Oost-Oekraïne, wordt steeds duidelijker wat de gevolgen zijn van de oorlog in de regio waar het vliegtuig is neergestort. 

Het aantal vluchtelingen is de afgelopen weken flink toegenomen, blijkt uit cijfers van de Verenigde Naties. Het oosten van Oekraïne is veranderd in een oorlogsgebied, waar het Oekraïense leger en de pro-Russische separatisten vechten om de controle. Tienduizenden mensen zijn op de vlucht geslagen voor bombardementen van het leger en beschietingen en terreur van de pro-Russische rebellen. 

Verslaggever Bram de Waal en cameraman Patrick Martens gingen op bezoek bij deze vluchtelingen in Iztium, samen met een team onderzoekers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa - de OVSE. 

Vandaag is er ook weer een vlucht naar Nederland met een Hercules-vliegtuig , met aan boord drie kisten met stoffelijke resten van slachtoffers van de vliegramp.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.