Roxeanne Hazes heeft twee albums en een Edison op zak, toch blijft ze last houden van zenuwen en spanning. De 26-jarige zangeres herkent de stress van haar vader voor een optreden: "Ik kan me helemaal indenken wat die man op dat moment voelde."

Aan gebrek aan ervaring ligt het niet, Roxeanne Hazes zit al 14 jaar in het vak. Haar carrière begon in een uitverkocht Ziggo Dome waar ze volksmuziek zong. Nu staat ze met haar eigen muziek op kleinere podia en festivals. Maar de stress voor een optreden blijft: "Je zou denken dat je na al die jaren relaxed naar je werk kan zonder altijd maar naar de wc te moeten en te staan trillen."

Roxeanne Hazes met haar band
Bron: EenVandaag
Roxeanne Hazes met haar band

Muffe sokken en chili con carne

Toch voelt ze zich veel meer thuis in de muziekwereld waar ze nu in zit. Het volkse circuit was nooit helemaal haar wereldje. "Iedereen moet een dure auto hebben en een groot huis en vooral laten zien dat het heel goed met je gaat. Dat past niet zo bij mij als persoon."

Het is altijd haar droom geweest om met haar eigen band 'op de meest shady plekken te staan waar het stinkt naar muffe sokken enzo.' En die droom is uitgekomen: "Nu zit ik in een circuit waar je voor je optreden chili con carne krijgt en voor de rest moet je je bek houden." Voor Roxeanne hoeft het allemaal niet zo luxe. "Dat je op een dixie naar de wc moet, alsof God zegt: 'Hé meisje, ga met je beide voetjes weer op de grond staan, daar geniet ik van'."

Lees ook

Zenuwen

Maar ook op de kleinere podia en festivals heeft Roxeanne nog altijd last van onzekerheid. "Ik ben niet een heel optimistisch persoon en ik ben onzeker over mijn kunnen", vertelt ze. Net als haar vader André Hazes kan de zangeres voor een optreden erg onzeker worden. "Het is toch wel een DNA-dingetje denk ik. Ik kan mij helemaal indenken wat die man op dat moment voelde, want dat voel ik ook zo."

Ondanks haar onzekerheid boekt de zangeres succes. Waar ze nu nog van droomt? "Ziggo Dome is veel te hoog gegrepen maar AFAS zou ik wel heel tof vinden om over een paar jaar met mijn eigen show te staan. Misschien dat ik daar dan wel thuis hoor."

Tv-reportage: Roxeanne Hazes: ‘Onzekerheid is een DNA-dingetje’