Het was een ongezellig weekend op sociale media. Dat begon in de Verenigde Staten. Dit naar aanleiding van de optochten van zwaarbewapende extreemrechtse milities in Charlottesville, de aanslag van een Nazi met zijn auto op tegenprotestanten, maar vooral de reacties erop maakten het weekend ongezellig. Of beter gezegd: vooral de NIET-reactie van met name president Trump.

Eerst even een veel gedeelde tweet van NRC correspondent Guus Valk. Hij bericht dat de Gouverneur (McAuliffe) toegeeft dat politie uit angst voor de milities wegbleef in Charlottesville. "Ze hadden betere wapens dan wij."

Trump reageerde dus niet of nauwelijks, en de dingen die hij zei waren in de categorie: ‘waar er twee vechten hebben er twee schuld’.

John Oliver, de Britse komiek met comedyprogramma in de VS vergeleek de Nazi's met katten.

In de zijlijn van de ophef rond de Swastika-zwaaiers in Charlottesville werd Trump ook nog eens zijn houding ten opzicht van Noord_Korea aangewreven. Nicholas Thompson, hij is hoofdredacteur van ‘Wired’, is een van de grootste tech websites ter wereld. Hij stelde de vraag hardop: "would Twitter ban Hitler?"

Terug naar Alt-right.

De rel breidde zich uit naar Nederland: wie niet tegen die Nazi’s is is voor hen. En aangezien FVD-voorman Thierry Baudet zichzelf enige tijd geleden trots liet fotograferen met James Ronald Kennedy, auteur van het boek: ‘The South Was Right’, met recht een alt-right boek, werden de pijlen gericht op het kersverse kamerlid.

Wat gebeurde er?

Scenario schrijver Willem Bosch (o.a. penoza) en journalist Sarah Sluimer vinden Baudet geen haar beter is dan Alt-Right en dat lieten ze weten. Vervolgens gooiden aanhangers van Baudet het privé adres van het echtpaar online. Met teksten erbij die regelrecht oproepen  tot geweld. Extreem ongezellig, Sarah Sluimer en Willem Bosch zijn beiden van Twitter verdwenen.