Het is één van de langstlopende programma’s op NPO Radio 1, maar het vaste presentatieduo Peter de Bie en Mieke van der Weij gaat stoppen met de Nieuwsshow op zaterdagochtend. Peter de Bie omdat hij per direct op non-actief is gesteld door AVROTROS. Mieke van der Weij blijft tot 1 januari, maar wil daarna niet zonder Peter doorgaan. Op social media zijn heel veel mensen aan het gissen waarom De Bie, die al 23 jaar de Nieuwsshow presenteert, ineens op non-actief is gezet. De omroep wil daarover verder geen uitspraken doen. 

De Telegraaf suggereert nu dat De Bie gesprekken had met Omroep Max om het programma samen met Mieke van der Weij bij die omroep verder te maken. En dat zou de reden zijn van de vertrouwensbreuk.

Mieke van der Weij zegt haar contract uit te zullen zitten tot 1 januari, maar wil daarna niet verder omdat ze, zo zegt ze tegen Villamedia, geen zin heeft “om een mindere versie van de Nieuwsshow te gaan maken”.

De Bie wordt opgevolgd door Jan Mom. Wie Mieke van der Weij op gaat volgen is niet bekend, maar AVROTROS zegt in een verklaring voor een waardige opvolger te zullen zorgen “die past in de al ruim dertig jaar lang oude traditie van het succesvolle radioprogramma”.

Omroep Max aast inmiddels inderdaad op het duo De Bie en Van der Weij en wil een soortgelijk programma met ze maken, aldus Jan Slagter, ook in de Telegraaf. Tien jaar geleden kreeg het programma ook al met een ingrijpende verandering te maken toen boekenrecensent en vaste stem Martin Ross moest vertrekken. Dat afscheid ging destijds zo: