De Serious Request-actie van radio 3FM is in volle gang en dat levert weer veel hartverwarmende acties op van luisteraars die geld inzamelen: dit jaar voor bestrijding van longontsteking. Vanochtend werd een indrukwekkende actie aangekondigd van een jonge luisteraar die met zijn vader naar het Glazen Huis was gekomen. Hij heet Tijn, is 6 jaar en hij deed een laatste oproep, omdat hij ongeneeslijk ziek is.

Tijn heeft de ziekte DIPG, oftewel hersenstamkanker. Toch vindt hij het belangrijk om zich in te zetten voor andere kinderen in de wereld en hij hoopt daarmee ook aandacht te vragen voor zijn eigen ziekte.

Hij heeft een actie bedacht waarbij mensen hun nagels moeten laten lakken. Daarbij moeten ze 1 euro per hand aan Serious Request doneren, of 10 euro als ze hun nagels niet willen laten lakken. De oproep wordt veel besproken en gedeeld op social media. In een uur tijd heeft Tijn al bijna 20.000 euro opgehaald.

Met ruim 900.000 doden per jaar is longontsteking één van de meest voorkomende doodsoorzaken voor kinderen van vijf jaar en jonger. Elke 35 seconden sterft er een kind aan longontsteking en dat terwijl deze ziekte te voorkomen en te behandelen is.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.