Drie inspectiediensten gaan nader onderzoek doen naar 451 incidenten afgelopen 8 jaar bij tankopslagbedrijf Odfjell in Rotterdam. De informatie bij deze voorvallen was te mager om conclusies te kunnen trekken over de aard en omvang van de incidenten.

Dat staat in een brief van de Zuid-Hollandse gedeputeerde Rik Janssen aan staatssecretaris Wilma Mansveld van Milieu. De gedeputeerde hoopt voor 1 november de resultaten van het onderzoek te hebben. Onduidelijk is ook of alle 451 incidenten zijn gemeld bij de bevoegde instanties. De onderzoeken worden uitgevoerd door de milieudienst DCMR, de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de Inspectie SZW.

De cijfers van de voorvallen tussen 2005 en 2013 gaf Odfjell zelf af toen nader onderzoek werd gedaan naar 11 incidenten die in de periode 2010 niet correct bij de autoriteiten zijn gemeld. Rapporten over die voorvallen zijn mogelijk vernietigd, maakte directeur Theo Olijve eerder deze maand bekend. Hij zei dat onacceptabel te vinden. Het bedrijf ging afgelopen jaren al tientallen keren de fout in en kwam zelfs voor langere tijd stil te liggen.

EenVandaag besteedde uitgebreid aandacht aan deze kwestie. Kijk daarvoor de reportage hieronder terug.

ANP/EenVandaag

Directeur Odfjell: 'Mogelijk dossiers vernietigd'

Download

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.