Na het instorten van de Morandi-brug in Genua, waarbij tientallen mensen om het leven kwamen, doemt de vraag op: hoe zit het met de veiligheid van bruggen in Nederland? Minister Cora van Nieuwenhuizen zegt dat we ons geen zorgen hoeven te maken, maar deskundigen zijn kritisch. "Zij schetst een veel te rooskleurig beeld. Het onderhoud van bruggen loopt in veel gevallen hopeloos achter," aldus emeritus hoogleraar ruimtelijke ordening Hugo Priemus.

KIJK & LEES OOK:

De helft van de bruggen en viaducten in Noord-Holland verkeert in matige tot zeer slechte staat, bleek al in april. Toen kregen EenVandaag en NH Nieuws verschillende rapporten van Rijkswaterstaat in handen waaruit blijkt dat bij veel bruggen scheuren, verzakkingen, falende wapening, vervorming en extreme roest voorkomen. "Er is geen enkele reden om aan te nemen dat het er in de rest van Nederland beter voorstaat met de bruggen," zegt Priemus. 

KIJK & LEES OOK:

Ook Fries Heinis, directeur van Bouwend Nederland, signaleert dat veel bruggen in Nederland niet goed onderhouden worden. Uit onderzoek van de brancheorganisatie blijkt dat ruim een derde van de bruggen in gemeenten slecht tot zeer slecht onderhouden zijn: "En het ergste is, driekwart van de gemeenten heeft geen jarenplan wat betreft bruggenonderhoud."

Onderhoud is niet sexy

Volgens de directeur zijn veel bruggen gebouwd in de jaren zestig en zeventig, toen er veel minder autoverkeer in Nederland was. Ook wogen auto's en vrachtwagens toen minder: "Vandaar dat de slijtage veel sneller gaat dan gedacht." Hugo Priemus wijst met de beschuldigende vinger naar de gemeenten en Rijkswaterstaat: "Onderhoud van bruggen is niet sexy en dus gaat daar veel te weinig geld naartoe."

Ondanks het achterstallige onderhoud gelooft Bouwend Nederland niet dat een ongeluk als in Genua snel voor zal komen in Nederland: "Onze bruggen zijn steviger gebouwd dan de meeste Italiaanse bruggen. Wij maken bijvoorbeeld gebruik van staal. Het ingestorte viaduct in Genoa was van puur beton. Maar dat het onderhoud beter moet, en snel, is duidelijk."

Bekijk onze reportage uit april over de onderhoudsrapporten van Rijkswaterstaat