Vandaag opent het World Congress of Families in de Rai in Amsterdam haar deuren, een internationaal congres over de waarden van het traditionele gezin. Op de conservatieve christelijke bijeenkomst is de nodige kritiek, onder meer omdat minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) een welkomstoord via een videoboodschap uitspreekt.

Verschillende organisaties hebben Rouvoet opgeroepen daarvan af te zien en D66 heeft kamervragen gesteld. Wat wordt er besproken op het congres? En waarom is er kritiek op de organisatie?

Het congres duurt tot en met woensdag. Er worden lezingen en debatten gehouden over bijvoorbeeld de waarde van het huwelijk en de invloed van MTV op familiewaarden. Op de laatste dag zijn onder anderen de Kamerleden Kees van der Staaij (SGP), Joël Voordewind (ChristenUnie) en Mirjam Sterk (CDA) aanwezig. Het congres wordt live op internet uitgezonden.

Omstreden christelijk congres in Amsterdam RAI

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.