Henk van Bilderbeek zou de rijkste man van Nederland worden. Hij vond een enorme oliebron van minstens een miljard vaten in de Colombiaanse jungle, maar juist op het punt dat hij samen met zijn broer de olie naar boven wilde gaan pompen, raakte hij naar eigen zeggen verstrikt in een web van politieke, economische en juridische complotten.

De Colombiaanse overheid pakt de boorvergunning af en gooit Van Bilderbeek in de gevangenis op verdenking van het witwassen van drugsgeld. Hij heeft vier jaar vastgezeten en is nu wegens gezondheidsredenen vrij en in Nederland.

En ondanks ontlastende verklaringen van hoge oud-medewerkers van de Colombiaanse geheime dienst, wordt hij veroordeeld tot twintig jaar celstraf. Een schijnproces volgens de Van Bilderbeeks.

Henk van Bilderbeek schrijft:

Het huidige dagelijkse leven van mij bestaat uit onrecht bestrijden en mijn recht halen. En om ‘vrij’ te blijven heb ik ook Colombia moeten verlaten, waar mijn thuis is, maar daarmee ben ik ook gescheiden van mijn familie.

Lees hier zijn hele verhaal.

Henk van Bilderbeek is nu om gezondsheidsredenen nu tijdelijk vrij en in Nederland, maar heeft nog een resterende straf van 16 jaar boven zijn hoofd hangen. Hij is enorm teleugesteld in de Nederlandse overheid, die zou hebben weggekeken terwijl hij voor lange tijd in een Zuid-Amerikaanse cel verdween.

De broers verwijten de Nederlandse regering dat zij zijn opgekomen voor de belangen van de grote bedrijven die de Van Bilderbeeks vermorzelden. Nu moet Minister Rosenthal dat goedmaken om de celstraf ongedaan te maken.