De Nederlandse inzending voor het songfestival wordt met de dag enthousiaster ontvangen door de internationale pers. Ook bij de bookmakers (wedkantoren) stijgt OG3NE met de dag een aantal plekken omhoog.

Stonden ze voordat ze naar Kiev afreisden nog op een 18e plek, nu staan ze al op de 8e plaats van het eindklassement. Een plek in de finale zal er dus zeker in moeten zitten en misschien wel een toptiennotering in die finale.

Reden voor de stijging is dat ze overal laten horen dat ze over goede vocale talenten beschikken, misschien wel de beste van het festival. Maar ook het feit dat ze zusjes zijn en het verhaal achter het lied wordt gewaardeerd. ‘Lights and Shadows’ is een lied dat ze hebben geschreven voor hun doodzieke moeder, die enkele ongeneeslijke tumoren heeft. Daardoor kan ze er helaas ook niet bij zijn in Kiev, het gaat te slecht met haar.

Als je goed naar de tekst van het lied luistert dan hoor je hoe persoonlijk het nummer eigenlijk is: “Though the hallway catches light / It won't reach the corner where you strongly fight / Here in the shadow, bijvoorbeeld. 

Op de vraag of het niet moeilijk is om zo’n persoonlijk liedje te zingen middenin het Eurovisiegeweld antwoorden ze dat het lied niet als treurig bedoeld is, maar juist als hoopgevend. En daarom verwachten ze niet te zullen breken halverwege het lied.