Tankopslagbedrijf Odfjell in het Botlekgebied (hier de precieze locatie) legt zijn werkzaamheden stil. Het is een voorlopig dieptepunt in een kwestie die zich al maanden voortsleept.

EenVandaag besteedde de afgelopen tijd veel aandacht aan het chemiebedrijf, dat vlakbij woongebieden ligt. Door de erbarmelijke veiligheidsmaatregelen is de veiligheid van veel bewoners in het geding.

 

Het blijkt onder meer uit een reportage uit januari 2012, waar de misstanden bij Odfjell aan de kaak werden gesteld:

Een week terug schreef EenVandaag-redacteur Jan Born nog een reconstructie over de situatie:

Het bedrijf Odfjell wordt al vele jaren aangesproken op het niet op orde hebben van brandveiligheidssystemen, pakkingen die verouderd zijn, lekkages van vele kubieke meters giftige, brandbare en explosieve stoffen. Odfjell, van oorsprong een Noors bedrijf, heeft in de Botlek een opslagcapaciteit voor ruim 1,6 miljoen kubieke meter, dat is 1,6 miljard liter. Het is het grootste tankopslagbedrijf van Europa, en dat midden tussen de woonkernen Vlaardingen, Spijkenisse en Maassluis en tegen Rotterdam aan.

Lees hier het hele blog.

Het is niet de eerste keer dat Odfjell negatief in het nieuws kwam. Er ging een reeks incidenten en overtredingen van milieuregels aan vooraf. De afgelopen 10 jaar is de Rotterdamse terminal 64 keer in de fout gegaan.

Wat nu? De komende week meer nieuws over een van de grootste industriële stillegingen die Nederland ooit heeft gekend.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.