Norbert Klein is definitief de nieuwe fractievoorzitter van 50Plus. De adviesraad van de partij heeft daar tijdens een bijeenkomst in Utrecht unaniem mee ingestemd.

'Volgens de adviesraad doet Klein zijn werk enorm goed en heeft hij zich al bewezen', lichtte Eerste Kamerlid en mede-partijoprichter Jan Nagel na afloop toe.

Gisteren legde partijleider Henk Krol zijn functie neer nadat de Volkskrant had gemeld dat hij als hoofdredacteur van de Gay Krant jarenlang de betaling van pensioenpremies voor zijn personeel heeft ontdoken. Later vrijdag zei hij dat een functie in bijvoorbeeld het bestuur van 50Plus hem wel aansprak, maar vooralsnog is Krol nu gewoon partijlid.

Aanhang 50Plus gehalveerd

Uit onderzoek van EenVandaag bleek gisteren dat de potentiële aanhang van de ouderenpartij met het vertrek van Krol is gehalveerd. Het merendeel van de ondervraagden vindt dat Krol zijn werk goed heeft gedaan. Lees meer over het onderzoek.

Kijk hieronder de uitzending over het vertrek van Krol terug. Bekijk ook een portret van Krol dat EenVandaag maakte bij zijn benoeming tot lijsttrekker van 50Plus.

Henk Krol legt functie neer

Henk Krol lijsttrekker 50Plus