Een Noorse politica zat gistermiddag tijdens een belangrijke vergadering op haar telefoon het spelletje Pokémon Go te spelen. Leider van de Noorse Liberale Partij Trine Skei Grande is blijkbaar niet zo geïnteresseerd in defensie en buitenlandpolitiek want ze ving liever Pokémon, getuige de beelden van de vergadering.

Haar collega’s zijn nu boos op haar. ’Het geeft blijk van weinig respect’, zegt een van hen tegen de Noorse zender NRK. ‘Het toont ook van een gebrek aan respect naar haar kiezers en degene die hier in het parlement aanwezig zijn om belangrijke beslissingen te nemen.’

Grande zegt dat ze het spelletje weglegde zodra ze klachten van haar collega's hoorde. Dat haar gedrag respectloos zou zijn, bestrijdt ze. Het is niet de eerste keer dat politici die spelletjes spelen tijdens vergaderingen of debatten in het nieuws komen.

Zo was er eerder al een Britse parlementariër die werd betrapt op het spelen van Candy Crush, en in de Provinciale Staten van Utrecht werd de fractievoorzitter van de SP in 2013 betrapt op het spelen van Patience op haar laptop.