De voetbalhooligans in Frankrijk blijven de gemoederen bezig houden. Een Belgische en Franse supporter zijn in een fanzone door een groep Albanezen met messen neergestoken.

Russische hooligans staken gisteren vuurwerk af in een stadion en de Franse politie heeft traangas en pepperspray ingezet tegen de Engelse hooligans in Lille.

De UEFA sprak vandaag haar afschuw uit maar gaat vermoedelijk geen strafmaatregelen aankondigen. Rusland kreeg eerder deze week al een boete van 150.000 euro en voorwaardelijke diskwalificatie wanneer de Russische hooligans zich nogmaals zouden misdragen. Daarnaast heeft de Franse overheid vandaag besloten de leider van de Russische voetbalsupportersfederatie het land uit te zetten. Voor het WK voetbal in 2020 in Rusland zullen de Russen een zwarte lijst opstellen van zowel Russische als buitenlandse hooligans. Zij zullen dan niet welkom zijn tijdens het toernooi.

Ook in Amsterdam zijn de consequenties van de acties van de voetbalhooligans merkbaar. Het Amsterdamse Montessori Lyceum besloot drie klassen vandaag thuis te houden. Zij zouden naar Lille gaan voor een excursie.

EenVandaag spreek voetbaladvocaat en expert supportersexcessen Christian Visser over de extreme omstandigheden rond het EK voetbal in Frankrijk.