De kritiek op Sylvana Simons, het kersverse lid van politieke partij DENK, wordt steeds erger. Er komen ontzettend veel reacties, zowel positief als negatief, op het Facebookevent ‘Uitzwaaidag voor Sylvana Simons'.

Op die pagina is dit statement te lezen:

Alles wat door Nederlanders is gemaakt, of wat een traditie is, dat haat Mevrouw Simons, dus .. wij hebben jou niet meer nodig in Nederland… wij zwaaien mevrouw Simons graag uit op 6 December op Schiphol. Sylvana mag dan voorgoed het land verlaten.

Bijna 24.000 mensen zijn geïnteresseerd in dit event. En meer dan 17.000 willen erbij aanwezig zijn.

Sylvana Simons kreeg natuurlijk al de nodige kritiek door haar rol in het Zwarte Pieten-debat, maar sinds zij vorige week bij DWDD over haar komst naar DENK vertelde nam de kritiek een vlucht. De nodige columnisten, onder meer, Youp van het Hek uitten kritiek op Sylvana, die via een partij als DENK voor meer verbinding wil zorgen.

Er is nu veel kritiek op de Facebookpagina. Velen noemen het ronduit racistisch. Bijvoorbeeld vanwege een poll die er te zien is. 'Hoe moet Sylvana het land uit?', is de vraag die gesteld wordt. De opties lopen van: Van uitleveren aan IS tot op een bootje met alle dobbernegers.

Mensen nemen het ook voor Sylvana Simons op. Lodewijk Asscher twittert:

Femke Halsema:

Casting director Job Gosschalk doet een oproep: Schoon je Facebook en ontvriend iedereen die lid is van 'uitzwaaidag Sylvana Simons'

Bij het Meldpunt Discriminatie Internet zijn verschillende klachten binnengekomen. Volgens het MDI bevat de Facebookpagina waarschijnlijk strafbare uitingen, dat laten ze nu uitzoeken. Ze zullen dan Facebook benaderen om de pagina te laten verwijderen. Als Facebook dat weigert stappen ze naar de politie.