Het wordt een gevecht om de afstandsbediening vanavond. Want wordt er voetbal gekeken of toch het Eurovisie Songfestival? Ajax speelt in Frankrijk tegen Olympique Lyon voor de finaleplaats in de Europa League, terwijl OG3NE in Kiev strijdt voor de finaleplaats van het Eurovisie Songfestival. 

Deze twitteraar verwoord het treffend: Vanavond de match van het jaar. Ajax-Eurovisie Songfestival. Laat de strijd om de afstandsbediening beginnen!

We kunnen er natuurlijk om lachen, maar uit verschillende onderzoeken blijkt dat in bijna ieder huishouden er wel eens ruzie is over de afstandsbediening. En in de helft zelfs regelmatig. Sterker nog, een paar jaar terug moest de politie in Amersfoort uitrukken vanwege een ruzie over de afstandsbediening. Let vooral op deze zin: Voor zover bekend is de zaak gewoon uitgepraat en zijn er geen arrestaties verricht.

Meeste kijkers voor Ajax?

Uit verschillende minipeilingen op sociale media zou je kunnen opmaken dat dat de meeste mensen naar Ajax gaan kijken. Maar, als je dan weer naar de kijkcijfers kijkt, dan zie je dat de eerste wedstrijd van Ajax om de halve finale vorige week door 1,9 miljoen mensen werd bekeken. En de laatste halve finale in het songfestival met een Nederlander erin, vorig jaar met Douwe Bob. Daar keken bijna 3 miljoen mensen naar.

Als je naar de wedkantoren kijkt, dan moet je misschien toch naar Ajax kijken. Want daar is de spanning groter. Want stel dat Ajax de finale haalt, dan krijg je 17 cent winst op iedere euro die je inzet. En als Og3ne op het Songfestival de finale haalt, dan krijg je 10 cent winst. Dus het voetbal is volgens de wedkantoren spannender vanavond!

Jan Smit en Daniël Dekker

Twee grote Ajax fans zitten in Kiev met hetzelfde dubbele gevoel: commentator Jan Smit en het hoofd van de delegatie van AVROTROS Daniël Dekker, die ook voorzitter is van de Supportersvereniging van Ajax. Hij neemt zijn telefoon mee de greenroom in, vertelt hij.

“Ik verheug me enorm op het optreden van OG3NE vanavond. Die ga ik ondersteunen in de greenroom en daar wil ik heel graag zitten. Gelukkig staat Ajax al met 4-1 voor dus ik heb er alle vertrouwen in dat we vanavond 2 finaleplekken kunnen vieren maar ik baal natuurlijk enorm dat ik de wedstrijd niet kan zien”.

Commentator Jan Smit hoopt dat mensen toch vooral naar het Songfestival gaan kijken. Hij zal daarom tijdens het commentaar vertellen wanneer er een doelpunt is gevallen, dan hoeven mensen niet steeds te zappen