De aanslagen in Dallas komen online ook veelvuldig voorbij. De beelden van de talloze ooggetuigen worden uiteraard veel gedeeld. 

De politie in Dallas zet de social media zélf ook grootschalig in om verdachten van de schietpartij op te sporen. Op een speciale website kun je tips achterlaten. Helaas ging er ook iets mis, toen een foto van een man door de politie werd verspreid waarin hij werd aangemerkt als verdachte. Hij had er echter niks mee te maken.

Die reacties op de gebeurtenissen zijn heftig. De meningen in de VS raken steeds meer gepolariseerd.

Een goed voorbeeld daarvan is de krantenkop van de New York Post van vandaag. Zij spreken van een burgeroorlog. Maar daar komt heel veel kritiek op.

Ook een open brief van zangeres Beyoncé wordt veel gedeeld. Ze schrijft op haar website ‘stop killing us’. En zij is in het hele debat over het vermeende racisme van de politie tegen de zwarte bevolking een zeer belangrijke factor. Haar laatste album en optredens staan vol met verwijzingen ernaar.

Gisteravond, dus nog voor de gebeurtenissen in Dallas, vroeg ze tijdens een concert in Glasgow twee minuten stilte voor de eerder deze week door de politie doodgeschoten mannen. Daarna zong ze accapella het nummer Freedom, terwijl achter haar op een groot scherm namen waren te lezen van door de politie doodgeschoten afro-americans.

President Obama veroordeelde de moord op de agenten en verwees daarbij ook nog even naar wat hij gisteren heeft gezegd in reactie op de door de politie gedoodde donkere mannen. Maar ook op de reactie van Obama kwam weer kritiek, van voormalig congreslid Joe Walsh. Hij twitterde zelfs dat het nu oorlog is en dat ‘ real america’ achter de ‘black lives matter punks’ aan zal komen. Maar na heel veel kritiek hierop heeft hij deze tweet weer verwijderd.