Nadat Geert Wilders een maand geleden een nepfoto rond twitterde, waarop het lijkt alsof Alexander Pechtold figureert in een demonstratie van sharia-aanhangers, is de D66-leider met de dood bedreigd.

Pechtold heeft daarop aangifte gedaan tegen de bedreiger. De D66-lijsttrekker vertelt dat in de documentaire "Wie is Wilders?", die morgen op het Belgische TV-kanaal Canvas wordt uitgezonden. Het fragment is straks in de Nieuwstrend Politiek van EenVandaag te zien.

GroenLinks laat weten dat hun meet-up in de AFAS Live (de voormalige Heineken Music Hall) is uitverkocht. Kaartjes waren overigens gratis, die kon je via de GroenLinks website aanvragen. 5000 mensen gaan op 9 maart luisteren naar en praten met lijsttrekker Jesse Klaver. Dat betekent dat dat één van de grootste partijbijeenkomsten is van de afgelopen jaren.

Verder was er vandaag nog een ouderwetse 20ste eeuwse campagneclash. Niks geen social media, gewoon via de krant: Alexander Pechtold (D66) beschuldigt de VVD in De Telegraaf van 'boerenbedrog.

De VVD zou in haar programma stiekem 3 tot 5 miljard aan extra lastenverzwaringen verstopt hebben. Het gaat dan om kosten die gemoeid zijn met het halen van de klimaatdoelen.

De VVD reageert bij monde van Halbe Zijlstra meteen: het klopt dat die kosten niet in het VVD-programma staan, maar dat geldt voor alle partijen, zo zegt hij. Dat komt omdat afspraken over klimaatdoelen en de kosten die daaraan vast zitten, nog in internationaal verband moeten worden gemaakt.Het is het soort welles-nietes dat we vorige week zagen tussen de PvdA en GroenLinks, en dat we ook komende tijd veel zullen zien.

En over clashes gesproken: gisteravond bij Pauw & Jinek even een pittig moment, toen Jan Roos aan tafel zat. Het verleden kan je in zo’n campagne achtervolgen, vooral als je nieuw bent in de politiek. VNL-lijsttrekker Jan Roos wordt keer op keer geconfronteerd met zijn verleden als opruiende PowNed-verslaggever. Bijvoorbeeld gisteren bij Jinek:

Roos liet vanmiddag weten dat er niet zo mee zit. Wie uitdeelt, met kunnen incasseren. Jinek en Roos hebben zich later overigens weer verzoend, zo blijkt uit deze foto, die Jan Roos gisteravond twitterde.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.