Wereldwijd wordt uitgekeken naar de Model 3 Tesla-auto. Over de hele wereld ontstaan Apple-achtige praktijken met lange rijen. Ook in Nederland stonden de eerste liefhebbers vanmorgen in de rij voor het bestellen van de elektrische auto.

De eerste persoon die de aanbetaling van 1000 euro deed was een Australiër die 48 uur in de rij had gezeten:

Vanaf 10.00 uur vanochtend konden de eerste reserveringen in de Nederlandse Tesla-winkels geplaatst worden. Net als in de Verenigde Staten en Hongkong waren er ook in Nederland genoeg enthousiastelingen die tekenden voor een auto waarvan ze niet weten hoe die eruit ziet. Ook is dit kleinere model op z'n vroegst pas eind 2017 beschikbaar. De onthulling van de auto vindt plaats in Los Angeles, voor Nederlanders pas vrijdagochtend om 05.30 uur te zien.

Dit is wat er tot nu toe bekend is over het nieuwe model:

Mede dankzij het Volkswagen-schandaal is er nu meer aandacht voor duurzame ontwikkelingen in de autobranche. Autofabrikanten als BMW erkennen ook dat er in de toekomst geen plek meer is voor de verbrandingsauto. Dinsdag nam de Tweede Kamer een motie van de PvdA aan die het kabinet oproept ervoor te zorgen dat er over tien jaar in Nederland alleen nog maar emissie-loze auto’s worden verkocht.