Ze heeft de presidentskandidaatnominatie zo goed als op zak, maar het e-mailschandaal dat Hillary Clinton al een jaar achtervolgt blijft hardnekkig.

Een rapport van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nu geoordeeld dat de manier waarop zij als minister met haar mail en geheime informatie omging totaal niet deugt. 

Clinton verstuurde al haar e-mails via een private server en ging daar ook na hackaanvallen mee door. Meer dan 2000 van deze mails bevatte geheime informatie. 22 mails waren zelfs top secret.

De FBI is ook nog met een onderzoek bezig. Het vernietigende onderzoek van woensdag naar het gebruik van haar privémail vormt niet het grootste gevaar voor Hillary Clinton; zo wel die van de FBI. Als FBI-agenten binnenkort oordelen dat ze de wet heeft overtreden door topgeheimen via haar privémail te sturen, en Clinton wordt aangeklaagd, is haar kandidatuur voorbij.

De hoofdredactie van de toonaangevende krant The Washington Post doet vandaag zelfs een oproep aan de FBI om de stemmers zo snel mogelijk van informatie te voorzien:

We urge the FBI to finish its own investigation soon, so all information will be before the voters.