Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) wil in maart meedoen aan de verkiezingen.

Volgens de organisatie draait het onderwijs meer en meer om slagingspercentages en geld. Hierdoor staan de toekomst van scholieren en de toekomst van Nederland als kenniseconomie op het spel, maar de politiek luistert volgens de organisatie niet. Daarom wil LAKS zelf de Kamer in.

‘Het wordt tijd dat het onderwijs bij zijn fundament wordt aangepakt. De politiek zou in het belang van de leerling moeten handelen en daarom stellen wij ons verkiesbaar', zegt voorzitter en lijsttrekker Sven Annen.

LAKS heeft een plan met twintig punten opgesteld om de ontwikkeling van het onderwijs weer de goede kant op te laten gaan. De centrale examens moet volgens LAKS compleet op de schop, te beginnen met het afschaffen van de rekentoets. Ook moet de basisbeurs volgens LAKS weer worden ingevoerd, zodat niet alleen kinderen van rijke ouders, maar alle kinderen kunnen studeren zonder een enorme studieschuld op te bouwen.

De Kiesraad maakte vorige maand al bekend dat 81 partijen zich hebben ingeschreven voor de verkiezingen. Volgens minister Plasterk is het in de afgelopen decennia niet eerder voorgekomen dat zoveel partijen geregistreerd stonden. Reden dus om het traditionele stembiljet aan te passen.

In de Nieuwstrend: is de versplintering weer een nieuwe fase ingegaan?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.