Nog twee dagen en dan beginnen de Olympische Spelen in Rio. De Spelen beginnen nu ook in het nieuws en op sociale media te leven.

De Nederlandse ploeg is al een paar dagen in Rio en toen al werd bericht over de gebrekkige faciliteiten in het Olympische dorp. De meeste problemen zijn opgelost en de sporters tonen nu vooral foto’s van hun uitzicht en trainingsfaciliteiten.

 De organisatie achter de Spelen zelf brengt ook een schitterend promotiefilmpje:

Mooie plaatjes, maar feit blijft dat de faciliteiten nog steeds niet af zijn. En niet alleen dat, ook de beloofde publieke voorzieningen zijn niet op orde. De BBC en de Wall Street Journal berichten erover. En Human Rights Watch maakt zich vooral zorgen over de publieke veiligheid.

Hoe zijn de spelen voor de Brazilianen zelf? Dat vroegen we ook correspondent Nina Jurna, die op dit moment in Rio de Janeiro verblijft.

De Spelen komen voor Brazilië niet echt op een fijn moment, het land zit in een politieke crisis en kampt nog met een tekort van dat andere grote sportevenement dat ze hebben georganiseerd, het WK voetbal in 2014

De sporters houden zich daar deze dagen niet echt mee bezig: