Vol trots zou de fractievoorzitter van 50Plus Henk Krol deze week zijn eigen doorrekening van het partijprogramma presenteren. Maar het liep anders dan verwacht.

Krol wil de AOW-leeftijd terugbrengen naar 65 en er is veel discussie over hoe hij dat wil gaan betalen. Hij wilde dit plan niet door het CPB laten doorrekenen, zoals de meeste partijen wel doen.

Twee onderzoekers van Tilburg Universiteit hebben in opdracht van Krol zijn plannen wel doorgerekend. Volgens hen is het plan van 50Plus-fractievoorzitter haalbaar, maar dat kan alleen met een lagere AOW-uitkering dan in het programma staat. Dat betekent dat ouderen financieel erop achteruit zouden gaan als zij eerder met pensioen kunnen.

Het had de week van het AOW-plan van Krol moeten worden, maar in plaats daarvan wordt hij constant in de verdediging gedwongen. Zo publiceert Elsevier vandaag het artikel ‘Rond aardige Henk Krol hangt de geur van gedoe’. Krol zou namelijk gesjoemeld hebben met een lease-auto. Dit verhaal wordt veel gedeeld op social media. 

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat Krol in opspraak raakt, maar er zijn er veel kiezers die zeggen ondanks alles toch op 50Plus te gaan stemmen. Uit de zetelpeilingen van het EenVandaag Opiniepanel blijft ook dat de 50Plus-kiezer Henk Krol niet snel laat vallen. Politiek verslaggever Remko Theulings legt in EenVandaag uit hoe de fractievoorzitter deze stormen overleeft.