Het nieuws over Aleppo volgt zich in rap tempo op. Gisteravond hoorden we tijdens onze uitzending dat er een het staakt-het-vuren werd aangekondigd. Dit zou inwoners in de belegerde gebieden de kans geven om te vluchten. Vanochtend verschenen echter geruchten dat het bestand werd geschonden en dat er dus weer gevochten werd. 

Op sociale media wordt het nieuws over Aleppo ondertussen met afschuw gevolgd. Deze toespraak richting de Syrische regering, van de Amerikaanse ambassadeur Samantha Power werd veel gedeeld:

Onbetrouwbare berichtgeving

Het staat buiten kijf dat zich daar vreselijke dingen afspelen, maar het is ontzettend moeilijk om te verifiëren wat dat precies is en welke berichten je kunt vertrouwen. Onafhankelijke organisaties en journalisten zijn er namelijk bijna niet meer te vinden. 

Op sociale media worden veel foto’s gedeeld van gewonde burgers. Op deze foto wordt een ‘vluchtend meisje’ afgebeeld. In werkelijkheid blijkt dit een scène te zijn uit een videoclip.

Het is dus ontzettend moeilijk om te achterhalen wat zich daadwerkelijk in Aleppo afspeelt, omdat veel partijen betrokken zijn bij deze burgeroorlog.