Het plan van het kabinet om stervenshulp toestaan bij een ‘voltooid leven’ was hét gesprek van de dag op Twitter. Met veel voor- maar ook veel tegenstanders. En dus ontstonden er felle discussies.

Zo wordt er getwitterd:

Ook was er veel te doen over een tweet van kandidaat Kamerlid van de SP Lillian Marijnissen. Die zorgde voor woedende reacties: 

De opmerking van Marijnissen valt ook slecht bij haar collega’s. D66 en VVD vinden dat de SP excuses moet maken voor deze uitspraken. En de PvdA vindt de suggestie die gemaakt wordt ‘diep triest’. Wij vroegen vandaag aan Lillian Marijnissen of ze spijt heeft van haar tweet.

Eerder dit jaar hebben we de vraag of er draagvlak voor dit plan is voorgelegd aan het EenVandaag Opiniepanel. En van de ruim dertigduizend mensen die hebben meegedaan aan deze peiling, staat 65% positief tegenover hulp bij zelfdoding, wanneer iemand levensmoe is. En dus lijkt er in de samenleving zeker draagvlak te zijn voor dit plan. Politiek verslaggever Remko Theulings legt in de uitzending uit waarom het kabinet juist nú met dit plan komt.