Rapper Drake zou gisteravond optreden in het Ziggo Dome optreden. En dus stonden rond negen uur ongeveer zeventienduizend fans klaar. Maar na een uur was hij er nog steeds niet, en toen kwam er ineens een dame het podium oplopen die vertelde dat hij op doktersadvies niet zou optreden. 

Iedereen is wel eens ziek. Maar, dit was niet de eerste keer dat Drake dit concert afzegde. Het had eigenlijk al half januari moeten plaatsvinden. Maar dat werd toen twee weken verschoven. En twee van de vier concerten werden later zelfs verplaatst naar eind maart, deze week.

En dus stonden die fans gisteravond na maanden wachten voor Jan Joker in het Ziggo Dome. Nou, dan kun je dit soort reacties verwachten…

De afgelopen twee jaar was Drake wereldwijd de meest beluisterde artiest op Spotify. Vorig jaar was hij goed voor 4,7 miljard streams. Daarmee valt ie echt in de categorie Adele en Beyoncé bijvoorbeeld. Dit is zijn meest bekeken videoclip op YouTube, met bijna 1,2 miljard views:

 De populariteit van de rapper is wel wat minder na maandagavond. Op sociale media kwamen woedende reacties voorbij. Fans die zeggen dat ze nooit meer naar Drake gaan luisteren. En veel fans roepen op om woensdag ook niet te gaan, want dan staat Drake alsnog in het Ziggo Dome. Tenminste, dat zegt ie.