In Amerika is op dit moment een drugsepidemie gaande. Op social media duiken steeds vaker beelden op van personen die bewusteloos worden aangetroffen in de openbare ruimte. 

Er worden filmpjes gedeeld van bewusteloze ouders met kinderen in de buurt. Vanochtend verscheen het bericht van een zevenjarig meisje uit het Amerikaanse McKeesport, die aan de buschauffeur van de schoolbus vertelde dat zij haar ouders niet wakker kreeg. De buschauffeur schakelde vervolgens de politie in en na een inval bleek dat de ouders waren overleden aan een overdosis heroïne.

Het stel liet vier kinderen achter.

Vooral het gebruik van heroïne is explosief gestegen. De cijfers liegen er niet om. Tussen de 500.000 en 1.5 miljoen Amerikanen zijn verslaafd aan heroïne. Steeds vaker doen media verslag van situaties waarbij mensen zijn gevonden die het bewustzijn hebben verloren of zijn overleden door een drugsoverdosis.

Klik op de afbeelding en bekijk op de site van The Guardian een kaartje van het toegenomen drugsgebruik in de VS

In februari maakte EenVandaag-verslaggever Tom van 't Einde een reportage over de staat New Hampsire, dat zucht onder het aantal verslaafden: