Donald Trump heeft steeds beweerd dat hij de uitslag van de verkiezingen wellicht niet zal accepteren, omdat er sprake zou zijn van manipulatie. Op social media besteden mensen veel aandacht aan de mogelijke reactie van Trump nadat de uitslag bekend is. 

Veel mensen op Twitter zeggen dat de speech van de verliezer bij deze verkiezingen misschien wel belangrijker is dan de speech van de winnaar.

Die verliezersspeech is een traditie uit de jaren vijftig, die bedoeld is om na een keiharde campagne de gemoederen weer tot bedaren te brengen. Een van de beste voorbeelden daarvan is de verliezersspeech van John McCain in 2008. Hij verloor toen van Obama en zijn achterban was zeer fanatiek anti-Obama. Hij bleek een waardig verliezer.

Als Trump bewijzen kan vinden voor fraude zal hij zijn verlies niet erkennen. Dat is al eens eerder voorgekomen. Al Gore was in 2000 te vroeg met het erkennen van zijn verlies, en moest dat later intrekken om zijn verlies aan te vechten. Amerika-deskundige Willem Post legt in EenVandaag uit, welke mogelijkheden Trump heeft, mocht hij verliezen.

Op social media is de spanning rond de verkiezingsstrijd om te snijden. De campagne loopt via de diverse kanalen nog door. Beide kampen roepen mensen op om hun stem uit te brengen. Veel kiezers tonen met trots de 'I Voted' sticker, maar dat is misschien ook wel omdat je met die sticker korting kunt krijgen bij bepaalde fastfoodketens. Wat ook de reden is, je ziet dat mensen op allerlei manieren worden gemotiveerd om te stemmen.

Ook veel bekende Amerikanen doen daaraan mee. De meeste acties zijn echter een stuk vriendelijker dan de ‘Stem of sterf’ campagne van rapper P. Diddy uit 2008.