De inauguratie van president Trump beheerst Twitter. Wat wordt er gedeeld, welke beelden gaan viral?

Een bijzonder populaire tweet vergelijkt foto’s van het inauguratieconcert gisteren, met foto’s van het inauguratieconcert in 2009 voor Obama. Daar waren 400.000 mensen, gisteren 10.000.

En ook deze foto wordt veel gedeeld, het Witte Huis, uitgelicht in de regenboogkleuren om de LHBT gemeenschap een hart onder de riem te steken. Veel mensen twitteren de foto met daarbij de tekst dat dit gisteravond was, als soort laatste statement van Obama. Maar dat klopt niet, het is een oude foto. De verwarring onstond doordat het officiele twitteraccount van het Witte Huis de foto plaatste, als onderdeel van een serie tweets wat Obama allemaal heeft gedaan en bereikt.

En uiteraard verstuurde Obama zelf nog een een laatste presidentiële tweet:

Dít was zijn laatste tweet op het account POTUS (President Of The United States) en dat account is nu overgedragen aan Donald Trump. Alle tweets die Obama erop heeft verstuurd worden van het account verwijderd en overgeheveld naar het account @POTUS44 waar ze bewaard worden voor het nageslacht.

Donald Trump heeft tot nu toe nog geen tweet verstuurd op het officiele presidentsaccount.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.