De Britse premier David Cameron ligt zwaar onder vuur in eigen land. De Britten eisen op Twitter massaal dat hij zijn ontslag indient. De reden: na het meerdere malen ontkend te hebben, heeft Cameron nu toegegeven aandelen te hebben gehad in een offshorebedrijf.

Wat het extra saillant maakt is dat Cameron zich tijdens zijn regeerperiode profileert als de premier die belastingontwijking en -onderduiking keihard aanpakt. Zo noemde hij in 2013 de Britse komiek Jimmy Carr “morally wrong” vanwege diens belastingontwijking.

Cameron wordt nu hypocrisie verweten. Onder de hashtag #cameronresign maken de Britten op ludieke wijze duidelijk dat ze van hem af willen.  Uit een poll van de Britse krant Daily Mail blijkt dat liefst 95% wil dat hij opstapt. Morgen staat een demonstratie tegen Cameron gepland voor Downing Street 10.

Waar gaat het over vandaag op internet en sociale media, in de kranten en op radio en tv? EenVandaag selecteert elke werkdag uit die stroom feiten, beelden en meningen de belangrijkste Nieuwstrend.