Een dag voor de verkiezingen gooien alle politieke partijen nog eens alles uit de kast om stemmen te winnen. In een aantal kranten staan grote advertenties van onder meer D66, 50Plus, PvdA en de ChristenUnie.

Verder moet je vandaag ontzettend je best doen om geen lijsttrekker te zien of te horen. TV, radio, ze zijn overal. En dat leidt soms tot opmerkelijke uitspraken.

Bijvoorbeeld het stemadvies van Geert Wilders voor Klaver van GroenLinks.

Ongeveer tegelijkertijd zat CDA lijsttrekker Buma op Radio 1, en die vloog daar enigszins uit de bocht: koningin Maxima moet volgens hem haar Argentijnse paspoort inleveren.

Daarnaast nog kort een nabeschouwing van het debat tussen Wilders en Rutte van gisteren, want het is toch een beetje de  ‘Day after the Night before’. Er keken bijna 2,3 miljoen mensen naar en ook de buitenlandse media hebben zich massaal op het debat gestort.

De strijd Wilders tegen Rutte wordt gezien als die van de populisten tegen de gevestigde orde en dat is voor buitenlandse media het belangrijkste verhaal. Zeker met de verkiezingen in Frankrijk en Duitsland, die hierna komen.

Dat merkte premier Rutte vanochtend ook, toen hij tijdens de livestream op Facebook van de NOS een vraag kreeg van een Engelse reporter.

Dan nog de PvdA van lijsttrekker Lodewijk Asscher. Afgelopen vrijdag ging Asscher in EenVandaag in debat met SP-leider Roemer. Hij maakte een energieke indruk en leek totaal niet gebukt te gaan onder de bar slechte peilingen. Hij gaat er deze laatste dagen tegenaan alsof hij niets meer te verliezen heeft. Maar dan komt de partijvoorzitter Hans Spekman met dit filmpje op Facebook: