Bij de VVD en de PvdA zien ze dat het CDA - langzaam maar zeker - stijgt in de peilingen. En dus is het vandaag alle ballen op Sybrand Buma. 

Ook in de EenVandaag Imagometer krijgt Buma erg goede cijfers. En, zo vinden zijn concurrenten, die opmars moet gestuit worden. Dus haalt VVD-staatssecretaris Wiebes in De Telegraaf uit naar het CDA.

'In jezusnaam'

"Wat heeft het CDA in jezusnaam aan het herstel bijgedragen?", vraagt Wiebes zich af in de krant. “Buma heeft in de afgelopen kabinetsperiode helemaal niets voor het land gedaan. Hij heeft alleen maar langs de lijn staan krijsen.”

Niet alleen de VVD, maar ook de PvdA heeft het op Buma gemunt. Bij radiozender BNR verweet PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher Buma "een grote bek" te hebben. Asscher: "Waar was je toen het land in de problemen zat, je zelf er een puinhoop van had gemaakt met de PVV, waardoor we in de problemen terecht waren gekomen?"  

Buma reageerde door op BNR te zeggen dat volgens hem de paniek was toegeslagen bij de andere partijen.

Nieuwe tweet over Pechtold

Gister ging het veel over D66-lijsttrekker Alexander Pechtold. Hij was met de dood bedreigd vanwege een nepfoto die wilders een maand geleden rondtwitterde:

Nu circuleert er nog een nepfoto rond van de D66-voorman. Daarop is Pechtold te zien die zogenaamd wordt meegedragen in een Hamas-demonstratie. Bij het Limburgs Statenlid van D66, Hans van Wageningen, was de maat toen vol.

Hij schreef er een opiniestuk over dat hij op Twitter publiceerde. Hij uitte daarin niet alleen zijn afschuw over de foto, maar gaat verder. Over Wilders zegt Van Wageningen: “Hij hoopt op een aanslag vlak vóór de verkiezingen en dat hij op het Haagse pluche zit als de rook weer is opgetrokken.”

Wilders was daar uiteraard niet blij mee. Hij twitterde vervolgens over "een zieke D66-geest":

In Tubantia noemde Pechtold de uitlatingen van zijn partijgenoot Van Wageningen over Wilders "heel onverstandig".

Dierenvriend van de week

Kees van der Staaij gaat intussen voor de trofee Dierenvriend van de week. Dinsdag liet hij een koe uit, vandaag was hij in Zeeland te gast op een geitenboerderij. De dieren waren duidelijk SGP-aanhangers:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.