De VN-klimaatchef bevestigde vandaag wat de NASA vorige maand al naar buiten bracht: 2016 was het warmste jaar ooit gemeten. 

Klimaatexperts waarschuwen dat wat wij ons momenteel begeven op ‘onbekend terrein’ en dat wat er nu gebeurt voorbij gaat aan alles wat wij weten van het klimaat.

Sinds 1850 worden er nauwkeurige weermetingen gedaan. Zorgwekkend is dat de vijftien warmste jaren ooit in de deze eeuw gemeten werden.

Uit het klimaatrapport van de VN blijkt dat in 2016 voor de derde jaar op rij het warmterecord gebroken is. Dit filmpje van smeltende poolkappen werd afgelopen najaar veel gedeeld op sociale media. Volgens het klimaatrapport heeft de Noordpool alleen dit jaar al te kampen gehad met drie hittegolven. 

De klimaatverandering wat tijdens de verkiezingen geen groot onderwerp voor Mark Rutte, de verbazing was gisteren dus groot toen hij gisteravond tijdens het programma Pauw ineens zelf begon over een ‘energietransitie’.  

Rob Hadders spreekt in de nieuwstrend met politiek commentator Remko Theulings en klimaatwetenschapper Richard Tol over de veranderingen van het (politieke) klimaat.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.