Een nieuwe opvallende online trend onder Chinese vloggers zorgt voor veel viral filmpjes. De vloggers posten massaal filmpjes van zichzelf waarop ze een ijsje eten. Let wel: alleen crunchy ijs, want het gaat voornamelijk om het eetgeluid van het ijs.

Kijkers zeggen dat ze ‘visuele en auditieve tevredenheid’ krijgen door naar de video’s te kijken. Een 10 seconden durend filmpje van een ijs etende vlogger kan zomaar miljoenen kijkers trekken, schrijft de Daily Mail. Het liefst kauwen de vloggers op hun ijs tijdens live-uitzendingen. En een gewoon waterijsje is inmiddels niet meer voldoende, er worden hele ijssculpturen gefabriceerd voor de video’s. Hele vissen, bloemen, werkelijk van alles komt er voorbij.

Live-streaming videodiensten zijn sowieso populair in China. De afgelopen 3 jaar is er sprake van een gigantische groei in die markt. Met meer dan 100 websites en apps die streaming video diensten leveren is de Chinese markt goed voor 4,4 mijard dollar. Dat is een verviervoudiging ten opzichte van 2015.