Het is alweer 9 jaar geleden dat het laatste Harry Potter boek verscheen. Maar wie denkt dat schrijfster J.K. Rowling stilzit, die heeft het mis. Nog steeds lijkt alles wat zij maakt garant te staan voor succes.

Fans kijken bijvoorbeeld reikhalzend uit naar de verschijning van haar nieuwe boek: Harry Potter and the Cursed Child (Parts I & II). Het is de boekbewerking van een gelijknamig toneelstuk dat 31 juli in Londen in première gaat. Het verhaal speelt zich af, 19 jaar na het laatste avontuur van Harry Potter. Maar veel meer is er niet over bekend.

En dat zal het ook wel niet worden want de uitgever vertelde dit weekend nog dat de scripts van J.K. Rowling door spionnen bewaakt worden. De spionnen van de Britse veiligheidsdienst GCHQ hebben als speciale taak om uitlekken van de verhalen op internet te voorkomen.

Iets minder geheimzinnig wordt er gelukkig gedaan over de nieuwe J.K. Rowling-film ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ die in november in première gaat. Vandaag verscheen de nieuwe trailer en die wordt ontzettend veel gedeeld. Alleen al de muziek, gecomponeerd door James Newton Howard, die ook de muziek maakte voor The Sixth Sense en The Hunger Games is ‘Fantastic’.