In Amsterdam-West is vannacht een 25-jarige crimineel uit Zaandam doodgeschoten. De man is een bekende van de politie. De politie is ook op zoek naar een tweede persoon die vermoedelijk naast het slachtoffer in de auto zat.

Bezoekers van een tapasbar beweren dat het slachtoffer niets met de schietpartij te maken heeft en de daders op zoek waren naar iemand anders. De politie wil daarom nog niet spreken van een liquidatie maar het houdt met alle scenario’s rekening.

Er is meerdere keren geschoten in de De Clerqstraat. Een voorbijrijdende tram werd door meerdere kogels geraakt. De inzittenden van de tram zijn op de grond gaan liggen en zijn niet geraakt. Behalve de tram werden ook een geparkeerde auto, een supermarkt en twee bankgebouwen geraakt. 

Volgens getuigen is de schietpartij begonnen in een tapasbar, een bekende ontmoetingsplek van criminelen. Twee mannen kwamen de zaak binnen met automatische wapens, op zoek naar een bepaald persoon. Er ontstond daarna een schietpartij waarna volgens getuigen de twee mannen op straat begonnen te schieten. Vlakbij de tapasbar is door de politie vorige week een camera opgehangen. De politie is op zoek naar een tweede man die ook in auto zou hebben gezeten.

Radio EenVandaag

Hoe is de sfeer in en om de plek van de schietpartij? Radioverslaggever Harm van Atteveld is in Amsterdam en doet verslag. Hier kun je deel 2 luisteren: